Tussen al dat Pokémon vangen door is het natuurlijk leuk als je nog een beetje tijd over houdt om wat te lezen. Een lastige klus, als je ze alle 151 wilt vangen. Ook voor een boekenblogger is het lang niet altijd makkelijk om bij te blijven. Daarom presenteer ik je vandaag 4 mini-recensies van wat oudere boeken. Want niet alleen Pokémon laat mijn 90’s-hart wat sneller kloppen, ook oudere boeken kunnen dat effect hebben…
De smaak van venijn – Alan Bradley
‘De smaak van venijn’ is het eerste boek uit een reeks van 5 delen. Het gaat over het begaafde meisje Flavia de Luce, die met haar 2 zussen en vader ergens op een Engels landgoed woont. Ze is pas 11 jaar als ze in hun tuin een lijk aantreft, en zelf op onderzoek uitgaat om erachter te komen wie de dood van deze persoon op zijn geweten heeft.

Het is al een tijdje geleden dat ik dit boek las, maar ik kan me nog goed herinneren dat ik het te doen had met deze gekke, veel te slimme meid. Door haar gedrag leek ze een beetje uit de toon te vallen, maar wist alles wel maar mooi uit te zoeken. Het verhaal speelde zich ergens af in de jaren 50, waar ik eigenlijk niet zoveel mee heb, maar wat niet heel erg opviel.
Humoristische stukjes wisselde zich af met wat langdradige stukjes, maar het plot stak goed in elkaar (ook al ben ik dat gedeelte op dit moment vergeten, dus zo heel erg veel indruk heeft het ook weer niet gemaakt 🙂 ). Andere delen heb ik (nog) niet gelezen, maar dat komt vooral omdat er iedere maand ook zoveel leuks bijkomt!
The undomestic Goddess – Sophie Kinsella
Sophie Kinsella is natuurlijk bekend van haar Shopaholic-serie. Toch is dit niet de boekenreeks waarmee ík kennis met haar heb gemaakt. Dat deed ik namelijk met ‘The undomestic Goddess’, in Nederland beter bekend als ‘Aanpakken!’) dat ik kreeg als souvenir van mijn vader toen hij in Londen was geweest.
Ik vond het toentertijd helemaal cool dat ik een echt Engels boek (ook écht uit Engeland) in mijn boekenkast had staan en vond het ook nog eens een leuke vrolijke cover. Het verhaal viel me zeer zeker ook niet tegen, want niet ver daarna besloot ik dat ik de Shopaholic-serie toch maar eens in huis moest gaan halen (wat ik toen wel heb gedaan, maar helaas, shame on me, nog steeds niet gelezen).
Maar waar gaat het boek dan over? De succesvolle advocate Samantha Sweeting is een echte workoholic. Ze doet alles voor haar baan, en vindt het daarom ook erg belangrijk dat alles goed gaat. Maar dan begaat ze een misstap, en ze besluit van de ene op de andere dag haar leven om te gooien. Ze schaamt zich zo erg dat ze direct het kantoor uitstormt, op de vlucht naar een ander leven. Het leven van… een huishoudster. Op zoek naar zichzelf, met veel humor. Ik houd van dit boek!
De Da Vinci Code – een zoektocht naar antwoorden – Josh MacDowell
Tja… en dan een boek waarvan ik eigenlijk niet zo goed weet wat ik moet zeggen. Ik kreeg dit boek van mijn oma, die het op haar beurt weer had gekregen van een vriendin. Een vriendin die ze kende van de kerk. Dat laatste had ze weggelaten toen ze me vertelde dat dit boek misschien iets meer voor mij was, dus ik had hoge verwachtingen.
Ik was helemaal fan van De Da Vinci Code van Dan Brown, en vond een eventueel antwoord of verdere uitleg over de theorieën uit het boek daarom ook machtig interessant. Ik las de achterkant en begon enthousiast aan de eerste bladzijde…
… Ik merkte al direct op dat het een beetje flauw geschreven was. Het was een verhaaltje van 3 mensen die uit de bioscoop kwamen en bespraken wat ze van de film vonden, in korte, monotone dialogen.
Al snel ging het over verschillende feiten die werden benoemd in de film, en wat de hoofdpersonages daarvan vonden. Op dat moment werd me gauw duidelijk dat dit eigenlijk een christelijk boek is, dat met name preekt voor een goede uitleg van de bijbel en het verhaal over Jezus en Maria Magdalena.
Begrijp me niet verkeerd, niets mis mee, maar echt he-le-maal niet waar ik van houdt. Ik ben ook niet gelovig, dus daar zal het ook veel mee te maken hebben. Ik het boek(je) een kans gegeven, maar helaas, ik blijf erbij: niks voor mij.
Het Juvenalis dilemma – Dan Brown
En om toch maar een beetje in de ‘Da Vinci Code’-sfeer te blijven ten slotte deze laatste mini-recensie van ‘Het Juvenalis Dilemma’. Over een krachtige supercomputer van de inlichtingendienst NSA, die nog eens het einde van de mensheid zou kunnen betekenen als deze bestuurd kan worden door een stel terroristen, die altijd wel op de loer liggen.
Geen Robert Langdon deze keer die de hoofdrol vertolkt in dit verhaal, maar Susan Fletcher, cryptologe. Als er een code dreigt uit te lekken die de meest ernstige nachtmerries werkelijkheid zou kunnen laten worden, vecht Susan in een race tegen de klok vecht deze dame om de NSA, de club waarin zij zo gelooft. Te redden. Niet zo gemakkelijk als het lijkt, want overal kijkt het gevaar om de hoek.
Ook dit boek zit dus boordevol spanning en mysterieuze feiten, net zoals in de Da Vinci Code. Dat maakt dat ik van alle boeken van Dan Brown houdt, dus ook van dit. Hoewel de geschiedenis van oude symbolen en dergelijke me meer aanspreken en me vaak beter bijblijven dan verhalen over computercodes, is ook dit zeker één van de toppers op mijn leeslijst. Gewoon juist omdat het door het verhaal (en de andere personages) ook net iets anders is dan de andere boeken van Dan Brown, terwijl het toch ook evengoed nog een typische Dan Brown is.
Laten we het erop houden dat ik een gewoon een Dan Brown-fan ben, en dit boek daarom ook van harte aanbeveel aan degene die ‘m nog niet gelezen heeft.
Ook Pokémon-fan? Of juist helemaal niet, maar houd je wel van boeken? Ik vind het leuk om jouw mening te horen! Laat een reactie achter (eventueel via Bloglovin’ ) en/of stuur een Tweet de wereld in @sowereadagain. See you there!
Leuk idee zo met Pokemon 😊
LikeGeliked door 1 persoon
Thanks 😀
LikeGeliked door 1 persoon
Hahahaha, doe jij ook al mee met de pokemon gekte??? Geweldig!
Ik heb er helemaal niks mee hoor 😉 maar ik vind het wel lollig om te zien en te horen hoe een spelletje zoveel mensen gek krijgt!
LikeLike
Hihi, ik was eigenlijk vooral benieuwd naar hoe de app werkte en hoe het er allemaal uitzag. Ik heb mijn Pokémon-jacht weten te beperken tot 2 avonden, dusss het valt nog mee, haha. Neemt niet weg dat ik ‘vroegah’ wel echt een supergrote fan was, dus vindt het wel heerlijk nostalgisch 🙂
LikeLike
Wat grappig met die Pokémons! Ik had de app geïnstalleerd, maar ik kon niet inloggen, dus zo ben ik waarschijnlijk aan de Pokegekte ontsnapt, haha. En je moet er overal internet voor hebben, dus dat zit ook niet mee. The undomestic Goddess was een van de eerste boeken die ik van Sophie las en onder die naam nog steeds mijn favoriet! (want ze is ook Madeleine Wickham en daarbij ben ik toch echt dol op De Cocktailclub)
LikeLike
Ik heb nog niks van haar als Madeleine Wickham gelezen, maar De cocktailclub klinkt als een goed zomerboek 😀
LikeLike