Ik ben genomineerd! (De Starlight Blogger Award)

Time flies when you’re having fun (en als je het druk hebt), en alweer bijna een maand geleden werd ik door Jessica van Reviews & Roses getagged voor de Starlight Blogger Award (dankjewel daarvoor, Jessica!). In deze post beantwoord ik de 3 standaard vragen van deze tag en de 3 vragen die Jessica heeft verzonnen. Ook verzin ik zelf nog 3 vragen, die andere bloggers mogen invullen als ze willen 🙂 Maar nu eerst: mijn antwoorden.

De 3 standaard vragen:

1. Als je iemand uit de geschiedenis mocht ontmoeten, wie zou dat dan zijn?

Wat een lastige vraag. Geschiedenis was niet bepaald mijn favoriete vak op school. De personages die het meest top of mind liggen zijn eigenlijk de dictators, en die hoef ik absoluut nooit te zien 😉 Ook mensen die ik kan bedenken die wel iets goed hebben gedaan, zijn niet per se mensen die ik graag zou willen ontmoeten. Zo dank ik Alexander Graham Bell wel voor het uitvinden van de telefoon, Blaise Pascal voor het uitvinden van een gigantisch rekenmachine (oftewel de verre voorvader van de computer) en Thomas Edison voor zijn bemoeienis met gloeilampen. Maar zij hoeven niet voor mij in een tijdmachine te stappen om me op te komen zoeken 🙂

Ik zou dan wellicht eerder kiezen voor iemand uit de niet zo ver verwijderde geschiedenis, zoals bijvoorbeeld Steve Jobs. Niet omdat ik zo’n Apple-fan en ben (I love Android!), maar omdat ik gewoon superveel respect heb voor zijn ideeën en creativiteit.

2. Wat is jouw favoriete boek?

Mijn favoriete boek hangt af van mijn humeur, de tijd van het jaar en zelfs de tijd van mijn leven. Vroeger werd Jungle Book vaak door mijn oma voorgelezen, absoluut een favoriet van toen. Toen ik zelf goed kon lezen en tussen de oude boeken van mijn moeder mocht graven, was Floddertje een tijd favoriet. Jaren later verslond ik alle Kippenvel-boeken en toen ik toe was aan wat anders dan R.L. Stine, was boek nummer 1 voor mij ‘De vloek’ van Marianne Curley. Ik zwoor toen nooit meer af te wijken van spannende boeken en thrillers, maar ging de mist in met boeken van Kate Cann, die toen tot mijn favorieten hoorden (ofja, gedeelde eerste plek :)). Bepaald geen thrillers, maar ik vond ze geweldig. Vanaf toen heb ik besloten: alle boeken zijn leuk, je moet ze wel een kans geven.

Goude oude favoriete boeken van vroeger
Een greep uit de gouden oude favorieten. Op dit moment is ieder boek welkom in mijn boekenkast.

Ik kan nu net zo genieten van thrillers van Stephen King als New Adults van Sylvia Day, als ik kan van zelfstudieboeken en zelfs cadeauboekjes (om er maar een paar te noemen). I love them all! Ik merk wel dat ik in de zomer vaker kies voor wat luchtigers als een chicklit, maar dat betekent niet dat ik dit genre in de winter niet lees.

3. Wie is jouw favoriete fictionele personage en waarom?

Ook dit hangt weer helemaal af van de situatie. Ons dwergpapegaaitje heet Zelda, omdat die groen is (net als de kleding van Link van de videogame Zelda) en ik op dat moment even helemaal fan was van de game Zelda Ocarina of Time (we hebben ook een gele variant, die heet Rambo, wat mijn vriend mocht zijn naam verzinnen ;)). De dwerghamster heet Crowley, omdat ik Supernatural kijk en ik het wel een vette naam vond voor zo’n klein, actief beestje. Onze hond vroeger heette Misty, en hoewel mijn moeder die naam verzonnen had vond ik hem supervet, omdat er ook een Misty in Pokémon zat. Ik vind dat alle personages in een boek of serie bijdragen aan een verhaal, en ben daarom ook bijna fan van allemaal. Badass of zachtgekookt ei: allemaal leuk. Op de heel erg irritante karakters na dan natuurlijk 😉

De 3 vragen van Jessica (Reviews & Roses)

1. Welke film kun jij keer op keer kijken, maar verveelt nooit. En waarom juist die?

Oeiiii. Bekentenis: ik kijk bijna nooit films opnieuw. Tenzij er echt helemaal niks op tv is en/of iemand een film zit te kijken die ik met een schuin oog meekijk. Hetzelfde heb ik eigenlijk met boeken: eenmaal gelezen zal ik ‘m niet heel erg snel nog eens lezen. Of er moet 10 jaar tussen zitten. Áls ik al een film opnieuw zou willen kijk, is dat eerder een flauwe comedie dan een spannende horrors: de spanning vind ik immers dan al minder, omdat ik al weet hoe het afloopt. Wat vaker lachen om grapjes doe ik  iets gemakkelijker.

2. Als je alle beroepen uit de wereld kon kiezen en je zou er goed in zijn, welk beroep zou je dan willen uitoefenen?

Mix lezen, schrijven, online zijn, mensen verbinden en dat in een leuk team, en volgens mij heb je dan een toffe baan. Ik werk als content manager, een baan waarbij ik veel van deze dingen mag doen, dus… ik ben happy 🙂 Mocht ik op een moment niet meer zo happy zijn dan zal ik doorzoeken tot ik dat wel ben: live your dream en doe wat je leuk vindt! Grote kans dat je daar vanzelf ook goed in bent 😉

3. Wat is jouw ultieme relaxtip?

Aiii, alweer zo’n lastige vraag. Ik heb wel een tip, maar vind het zelf ook wel lastig om me eraan te houden, namelijk: don’t worry. Ik ben af en toe een enorme stresskip en kan me vaak ook erg drukmaken om eigenlijk niks. Het enige wat dan helpt is een stapje terugdoen en gewoon lekker helemaal even niks doen en daar tevreden mee zijn. Lekker even de boel de boel laten en iets leuks gaan doen. Gewoon, chillax, morgen nog een dag. Makkelijker gezegd dan gedaan af en toe, maar als je het kan: het werkt!

De 3 vragen die ik verzon:

  1. Wat zijn de leukste en minder leuke punten van het (boek)bloggen volgens jou?
  2. Boekenblogs bestaan vaak uit meer dan recensies. Welke rubrieken mogen volgens jou niet missen? (Denk bijvoorbeeld aan persoonlijke weeksamenvattingen, diverse tags, wrap ups, etc.)
  3. Interactie met je lezers en medebloggers is hartstikke leuk! Welke manieren vind jij het best om in contact te blijven?

Volgens mij zijn de meeste boekbloggers al een keer getagged (was het niet dit jaar, dan vorig jaar). Dat betekent niet dat ik niet benieuwd ben naar jullie antwoorden op deze vragen. Neem de tag over en vul ‘m in op je eigen blog (vergeet me niet te tippen, dan kom ik graag even een kijkje nemen), of laat je antwoorden achter in de reacties. Vind ik leuk 👍

5 gedachtes over “Ik ben genomineerd! (De Starlight Blogger Award)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s