Over dit blog

Het is 2016 als ‘So we read again’ het levenslicht voor het eerste ziet. Het Jaar van het Boek, hét uitgelezen moment om een boekenblog te beginnen, al zeg ik het zelf. Na een vergane blog op Hyves (may it rest in peace) en een tevergeefse poging op Blogspot probeer ik het nu eens op dit stukje web. Klaar met contentkalender en boeken in de aanslag! Nice to meet you here!

Mijn interesse voor lezen is al vrij vroeg ontstaan. Vóór groep 3 was ‘Junglebook’ een veel voorgelezen (en door mij navertelt) verhaal. Na groep 3 las ik het boek al snel zelf, en in niet al te lange tijd daarna ging ik over op boeken als Pinkeltje en Pietje Bell. Maar toen was daar de Kippenvel-serie en mijn liefde voor Thrillers (lees: spannende boeken) was geboren. Sindsdien kun je me altijd wel blij maken met een goed boek. Of een minder goed boek. Het maakt niet uit, ik maak er wel wat van.

En dan hebben we nog zo’n liefde: schrijven. Ook daar boeide het onderwerp me niet zozeer. Vroeger dan. Als ik maar kon schrijven. Ten ik net leerde schrijven moest mijn moeder woorden opschrijven, zodat ik ze na kon schrijven (om mijn handschrift te oefenen zonder te vlekken, ik ben namelijk een ‘linkspoot’). Dat werd op den duur natuurlijk wat saai, dus ging ik zelf ‘horror’ schrijven (van welgeteld 3 A4’tjes, een masterpiece, zo op mijn 8-jarige leeftijd. Gelukkig weeg ik nu liever even goed af wat de wereld ingeslingerd mag worden.)

Mix deze twee liefdes door elkaar en je kunt er zelfs een opleiding mee gaan volgen: tekst en communicatie. Een snufje online erbij. Et voilá, een derde liefde is geboren: de liefde voor (online) content. Met het gevolg dat je ook een leuke baan kan krijgen, namelijk als content manager. En dat is dus wat ik in het dagelijks leven doe. Voor mijn werk, maar het liefst ook in een andere vorm in mijn vrije tijd. Want giet content in een bepaalde vorm, en je kan er alle kanten mee op. Je kan bijvoorbeeld boeken schrijven (of alleen maar lezen) of zelfs schrijven over boeken lezen. Zoals op dit blog. Van een story addict, voor de story addicts. Ter leering ende vermaek, dus.

Als je dit blog leest, dan is de kans groot dat je zelf óók van verhalen (boeken, films, series of zelfs games) houdt. Ik hoop dat we onze passie hiervoor samen kunnen delen. Het lijkt mij in ieder geval wel leuk.

Enjoy en hopefully we read again!

– Story addict

P.s. Samen kletsen over boeken? Dat kan via:

follow me on Twitter @sowereadagain
follow me on facebook
Facebook.com/sowereadagain
follow me on instagram _storyaddict_
Of… volg me op Bloglovin’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s