[Recensie] Black Eyed Susans – Julia Heaberlin

Thrillers. Ik houd ervan. Vooral als ze betiteld worden als psychologische thrillers. Black Eyed Susans is zo’n thriller. Duik mee in het spannende leven van Tessa, en leer haar en de demonen in haar hoofd goed kennen. Wat als alles wat je ooit gedacht had te weten, allemaal niet klopt? Is Tessa nu echt gek aan het worden, zoals de meeste mensen van haar denken?

Black Eyed Susans is opgedeeld in 2 delen. Beiden delen gaan over Tessa, die op haar 16de door een seriemoordenaar is aangevallen. Gelukkig wist ze te ontsnappen. En waarschijnlijk, na al die jaren, zal de dader zijn verdiende loon krijgen. Of toch niet? Terrel Darcy Goodwin zit in de dodencel te wachten op zijn doodsvonnis, maar Tessa is er niet van overtuigd dat hij de dader is…

Waarom je Black Eyed Susans van Julia Heaberlin moet lezen:

✔ Tessie vs. Tessa
In zowel deel 1 als 2 wordt het verleden, zo vlak na ‘de aanval’, afgewisseld met hoofdstukken over het heden, zo’n paar weken voor de rechtszaak. In deel 1 volgen we de jonge Tessie bij de psychiater. In deel 2 volgen we de inmiddels wat oudere Tessa bij de eerste zitting. Dit brengt een volledig beeld. Zowel van hoofdpersonage Tessa, als van de moorden uit het verleden.

✔ Whodunit?
Tessa heeft alles na de aanval netjes geregeld: een tienerdochter met een normaal leventje, hoewel de vader uit beeld is omdat die in het leger zit. Zou hij erachter kunnen zitten? Iedereen zou een mogelijke verdachte kunnen zijn en dat is wat het verhaal zo leuk maakt.

✔ De derde ronde
In het derde deel ligt het tempo wat hoger: de zitting (en dus de ontknoping) nadert en met hoofdstukken van slechts enkele pagina’s ben je bij het einde voor je het weet. Zo traag als het begin ging, zo snel gaat deel 3.

✔ Didn’t see that one coming
Eenmaal bij het einde aangekomen moest ik wel even rustig aandoen en nog eens herlezen. Het is niet dat ik het einde helemaal niet aan had kunnen zien komen, maar dat het op deze manier zou eindigen had ik dan weer niet gedacht.

Waarom je Black Eyed Susans misschien links wilt laten liggen:

✘ Is dit… het einde?
Het einde zag ik dus niet aankomen. Wel voelde het wat abrupt, en dat laat een onbevredigend gevoel achter. Als je dus houdt van boeken met een afgerond verhaal, dan is dit niets voor jou. Of dit betekent dat er nog een vervolg komt? Ik hoop het wel, want ik bleef na de laatste pagina met nog veel vragen zitten en zou graag wat zelf dus wel graag meer closure willen hebben.

✘ Spanning en sensatie?
Het verhaal van Tessa zit goed en slim in elkaar. Verwacht echter geen enge, spannende, bloedstoelende, actiethriller, waar je altijd op het puntje van je stoel zult zitten. Black Eyed Susans moet je vooral om het verhaal van Tessa lezen. Moord komt ook in het verhaal voor, maar het gaat hier met name over Tessa’s vermissing in het verleden.

Score: 3,5

Over het boek:
Titel: Black Eyed Susans
Auteur:
Julia Heaberlin
Verschijningsdatum:
april 2016 (NL: juli 2015)
Aantal pagina’s: 352
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers B.V.

Meepraten over dit boek of andere thrillers?
Talk to me
 (of volg me) via onderstaande kanalen:

follow me on Twitter @sowereadagain
follow me on facebook
Facebook.com/sowereadagain
follow me on instagram _storyaddict_
Of… volg me op Bloglovin’ of laat een reactie achter onder deze post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s