[Recensie] Ragdoll – Daniel Cole

Ragdoll is de spannende debuutthriller van Daniel Cole, waarin rechercheur Wolf en zijn collega’s Baxter en Edmunds voor een raadsel staan. Er is één lijk gevonden, maar daarvoor zijn 6 slachtoffers gemaakt. De grote vraag is natuurlijk: wie zit er achter deze moorden? En kan de moordenaar gestopt worden, voordat er nog meer slachtoffers vallen?


Wauw, wat een debuut. Hoor ik daar ‘thriller van het jaar 2017’? Ik denk het wel!

Laten we het om te beginnen eerst over de cover hebben. Heerlijk, die duistere blauwgroene kleur met die opvallende naald en rode draad op de voorkant. En dat is nieteens het mooiste: de open rug met losse katernen en rode draden ziet lopen is echt een eyecatcher. Een 3D-belevenis die niet mag ontbreken in je boekenkast. Zowel de Dwarsligger als ‘het gewone boek’ hebben deze rug.

Maar ook de inhoud is niet mis.

Tijdens het lezen voelde ik me al snel onderdeel van het rechercheteam en ik wist: dit boek moet het eerste deel van een hele mooie serie zijn. Tot mijn grote vreugde heeft Cole inderdaad al aangekondigd bezig te zijn met een vervolg. Gelukkig!

Maar wat is er dan zo goed aan? Laat ik het even voor je opsommen:

+ Het boek barst van de plottwists
Niets is wat je denkt, en dat waarvan je hoopt dat het niet waar is, blijkt toch zo te zijn.
+ Cliffhangers
Nog één hoofdstuk dan? Ophouden was gewoon niet mogelijk. Had je besloten na dit ene hoofdstuk toch écht te gaan slapen, gebeurde er weer iets onverwachts. Damn. Dat wordt slaaptekort.
+ Humoristische dialogen
Ik zag het hele boek als een film voor me. Niet gek ook dus dat de filmrechten al verkocht zijn. Fantastisch dat er in zo’n spannend boek ook soms van die lekker awkward stukjes in voorkomen. Cynische of klunzige opmerkingen maken het verhaal voor mij helemaal compleet.
+ Het verhaal zit slim in elkaar
Verleden, heden, toekomst. Er moet vanalles opgelost worden, maar je raakt nooit de draad kwijt (get it, draad?) 😉 Meng daar nog een snufje romantiek doorheen, zonder dat het afbreuk doet aan de spanning, en BEM! Je hebt wat mij betreft thriller van het jaar geschreven.

Ragdoll van Daniel Cole is de Mea Culpa van 2017. Een zinderende thriller die mijn hart heeft veroverd, en ik hoop dat deel 2 niet al te lang op zich laat wachten. Dit boek krijgt van mij dan ook een score van 4,5/5.

Heb jij Ragdoll ook al gelezen? Wat vond jij van het verhaal?
Laat het me weten (of volg me) via onderstaande kanalen:

follow me on Twitter  @sowereadagain
follow me on facebook 
Facebook.com/sowereadagain
follow me on instagram _storyaddict_
Volg me op Bloglovin’ of laat een reactie achter onder deze post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s