[Bloghop] Story addicts Dream Team

Een maandje geleden alweer kwam ik de Bloghop-post van Joany (op Nerdymommy.nl) tegen. In deze post stelde ze de vraag “Met welke 5 fictieve personages zou je een blog willen beginnen en hoe zouden de taken/onderwerpen worden verdeeld?”.  Natuurlijk doe ik graag mee aan dit soort dingen en creëerde mijn ‘dream team’ voor jullie. Welke personen mogen mij komen helpen met mijn blog?

Story addicts Dream Team bestaat uit:

Hendrik Groen (van Pogingen iets van het leven te maken)

Verantwoordelijk voor: rubrieken maatschappij en actualiteiten
Misschien een wat verrassende keuze, omdat hij de pensioengerechtigde leeftijd al een tijdje voorbij is,  maar ik denk dat de NS Publiekswinnaar van dit jaar Hendrik Groen een perfecte toevoeging is aan het Sowereadagain-team.
Met zijn grappige, cynische kijk op de maatschappij kan hij op zijn eigen stukje web wekelijks de actualiteiten bespreken, op zijn eigen manier.

Bovendien hoeft hij dan niet meer bij de pakken neer te gaan zitten, want dan heeft hij weer wat om handen. Er is zelfs ruimte voor gastblogs voor zijn vrienden! 😀

Caaf (van De verwarde Cavia)

Verantwoordelijk voor: nieuwsbrieven, social media
Caaf heeft al ervaring in de communicatie, en het klonk in het boek wel alsof ze toe was aan een nieuwe uitdaging. Ik denk dat het goed is voor Caaf om uit de suffe kantoorsferen te komen, en actief en passievol bezig te zijn met haar vak. Bij Sowereadagain krijgt ze daar alle ruimte voor, want ideeën genoeg!

We like to think big
: misschien komt er zelfs een eigen (online) magazine! En natuurlijk is het ook wel geinig om te zeggen dat er een cavia in je team werkt (ik heb zelf nog een leuke dwerghamster, misschien is het een match).

Anastasia Steele (van 50 tinten grijs)

Verantwoordelijk voor: rubriek ‘hem vs. haar’, eindredactie binnengekomen stukken
Als we Sowereadagain dan toch uitbreiden, dan doen we het ook goed. Kennen jullie de tijdschriften BreakOut! en Hitkrant nog van vroeger? Naast geroddel over celebrities en posters, stond er ook een seksrubriek in, waar lezers en lezeressen (anoniem) hun vragen konden stellen. Laten we dat weer in het leven roepen.

Met haar ervaring in de slaapkamer kan ze vast goede adviezen geven! 🙂 En natuurlijk is ook handig dat ze bij een uitgever werkte. Kan ze meteen gastblogs en andere stukken beoordelen (en redigeren waar nodig).

Jacob Portman (van The peculiar children of Miss Peregrin)

Verantwoordelijk voor: rubrieken fantasy en spiritualiteit

Ik noemde hem ook al ‘de nieuwe Harry Potter’.  Natuurlijk had ik ook Harry Potter zelf (of Hermoine/Hermelien) kunnen recruiten voor mijn Dream Team, maar een nieuwe frisse wind leek me wel zo leuk.

Jacob werd, net als Harry Potter, uit zijn oude, vertrouwde wereld in een magische wereld gezogen. Zo heeft hij dingen gezien die wij ons niet kunnen voorstellen, en daar komen natuurlijk mooie verhalen uit.  Verhalen die ik graag terug zie komen op mijn blog. Ik weet niet of Jacob verder ‘spiritueel’ is aangelegd, maar het lijkt me leuk als hij dan ook de horoscopen (of soortgelijke posts) voor zijn rekening neemt.

Marrie (van Gevangen wind)

Verantwoordelijk voor: rubrieken DIYs, tips & tricks, bakken en braden

En dan heb ik nog een creatieve knutselaar nodig. Iemand die leuke Do It Yourself-video’s kan maken en lezers iedere week weer een handige lifehack mee kan geven. Hoewel Marrie is opgegroeid in de eerste jaren van de 20ste eeuw (en nu nog leeft, kan gewoon), weet ze in deze tijd vast wel hoe een camera werkt. En anders leren we haar dat.

Met haar eeuwenoude kijk op dingen (letterlijk) kan ze bovendien vergelijkingen maken tussen vroeger en nu (heeft Hendrik ook meteen wat meer aanspraak) en dit kan zeker van pas komen, bij vanalles eigenlijk. Ze heeft vast ook nog handige tips voor in de keuken, en daarmee betitel ik haar dan ook direct tot ‘Chef Bak en Braad-rubriek’. Inspiratie genoeg online te vinden, waar ze dan een eigen twist aan kan geven.

En ik?

Ik blijf verantwoordelijk voor de boeken- en filmrecensies.
Daar blijven ze vanaf 🙂 Verder zal ik aankijken bij wie ik het technische gedeelte van de site kan neerleggen. Hendrik lijkt me niet erg handig, ik denk eerder Jacob of Caaf. Misschien dat ik de social media-taken van Caaf dan wel overneem, want ik vind het veel te leuk om met iedereen in contact te blijven. Social media is daar natuurlijk een belangrijk onderdeel bij. Kan Caaf zich storten op SEO.

Welke personages zou jij in je Dream team willen hebben?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s