#TheQuoteChallenge, numero dos

De tweede en eennalaatste dag van #TheQuoteChallenge is hier! Vandaag kies ik een 2de set van 3 quotes, die ik graag aan jullie presenteer. Ook zet ik weer 3 bloggers in de spotlight, want dat was zo’n beetje de opdracht die ik van Melissa van Melissasbookworld kreeg 🙂 Ik probeer weer binnen een bepaalde categorie te blijven, dus als je wilt weten welke categorie dat vandaag is: read along!

Creativity is not a crime’. Maar dat was meer een quote voor mijn post van gisteren, waar ik 3 quotes uitzocht die gaan over creativiteit. Het thema dat ik voor de quotes van vandaag heb uitgekozen is: Cartoons! Of in ieder geval getekende figuren. Want ook zij doen vaak inspirerende uitspraken.

1. Why fit in when you were born to stand out?

why fit in quote

Dr. Suess is een bekende Amerikaanse kinderboekenschrijver en striptekenaar van de jaren ’50. Zijn meest bekende werken zijn ‘The cat in the hat‘ (zie ook de afbeelding), ‘Horton hears a who!‘, ‘How the Grinch stole christmas‘ en ‘The Lorax‘. Uit deze werken zijn ook een boel wijsheden te halen, die zijn vereeuwigd in verschillende quotes en afbeeldingen op het internet. Naast de quotes vind ik ook de cartoons erg leuk.

2. De conversaties tussen Pooh en Piglet 🙂

thinking good habit

A.A. Milne is de founding godfather van het bekende beertje Winnie the Pooh. In 1924 stond deze beer echter nog niet bekend als Winnie, maar deed hij wel al zijn intrede in zijn eerste gedicht: ‘Teddy bear’. In 1926 werd deze koddige knuffel omgedoopt tot de Winnie de Pooh die we nu kennen. En dat onze Pooh-beer in het hoofd van Milne vele rake uitspraken heeft gedaan, is natuurlijk niet zo gek als je bedenkt dat het beertje inmiddels al zo’n 90 jaar oud is!

3. You’re entirely bonkers. But I’ll tell you a secret. All the best people are.

entirley bonkers

Wie denkt dat ‘Alice in Wonderland’ alleen is voor kinderen, literatuurwetenschappers en filmmakers, die heeft het fout. Naast Disney en Tim Burton hebben namelijk ook veel filosofen en psycho-analisten interesse in het de avonturen van Alice in haar wonderlijke wereld. Want is Alice nu zo gek, of komt het door wereld om haar heen? Kunnen wij dat überhaupt beoordelen? Of was het Lewis Carroll, de schrijver van het bekende boek, die ze niet allemaal op een rijtje had? Ik denk dat Alice het antwoord zelf al heeft gegeven: we zijn allemaal gewoon een beetje gek. Want stiekem zijn we ook gewoon de beste 😉

And the winners are…

Ik wil niemand verplichten om deze challenge ook te doen, maar als je het leuk vindt om deze tag ook te vullen: doen! Omdat ik toch niet helemaal een partypooper wil zijn en omdat ik vind dat goede bloggers extra promotie verdienen, zet ik ook nu weer 3 bloggers ‘in het zonnetje’. Check dus vooral ook de blogs van Biebmiepje, The Book Diaries en Leesdame.

Wat vind jij zelf een te gekke quote?

2 gedachtes over “#TheQuoteChallenge, numero dos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s